2017. szeptember 13., szerda

18. heti izzadás

Hát végülis tündérmesébe illő nem volt az ultrahang. A jó hír azért az, hogy megnyugtatott a doktornő, hogy nem kell tájékoztatnia a terhességmegszakítás lehetőségéről, akkora baj egyelőre nincs. Minden szerve rendben van, már amije van, mert az egyik rossz hír az, hogy sajnos csak egy veséje van. Ez önmagában még nem is lenne olyan óriási baj, hiszen el lehet élni egy vesével, de a másik rossz hír az, hogy medencéjében talált egy képződményt tele vízzel és cisztával, amiről nem tudta megállapítani, hogy pontosan mi, valószínűsíthető, hogy a másik (hiányzó) vese szállt le oda, de lehet valami más, mert nagyobb volt, mint ilyenkor a vese. Nagyon gyakori a veserendellenesség akár már magzati korban, és azt is elmondta, hogy ami van neki, az nagyon jól működik, szóval ha az a képződmény a hiányzó vese, akkor azért nem kell az ördögöt a falra festeni. De két hét múlvára visszarendelt, mert persze semmi sem biztos még, és én azt hiszem, hogy két hétig most szétagyalom magam. 
Szerintem egy órát voltam bent, csurom víz lettem, és olykor folytak a könnyeim. 
Hozzám nőtt már ez a Csemete, és valami természet felett álló érzékemmel úgy hiszem, hogy minden rendben lesz, de az agyam mégis azt diktálja, hogy sosem lehet megnyugodni.
Hát meglátjuk két hét múlva, szóval egy örökkévalóság múlva jelentkezem.

25 megjegyzés:

  1. Nagyon sajnálom mindennek rendben kell lenni nem kérdés!!A neme kiderült már vagy nem akarjátok tudni?Szorítok nagyon!💙

    VálaszTörlés
  2. Hát ilyenkor simán előfordul,hogy 2 hét múlva már semmi nem lesz abból a valamiből amit most látnak.Azt kívánom,legyen így.
    A nagymamám 60 évesen egy nőgyógyászati műtét alkalmával tudta meg,hogy egy vesével éli az életét.Soha nem volt panasza,nem okozott az életében semmi zűrt ez a dolog.

    VálaszTörlés
  3. Van egy ismerősöm, akinek az ultrahangon mindenféle szörnyűségeket láttak a veséjével kapcsolatban, aztán megszületett egészségesen. Szorítok, hogy minden rendben legyen! Juli

    VálaszTörlés
  4. Nem lesz semmi Nagy Baj. Biztosan.

    VálaszTörlés
  5. Angi vesemedence-tagulattal hederelt a hasamban (amire azt mondta az uh-ot vegzo orvos, hogy "ha le is all az erintett vese, ott a masik" - boldog epp nem voltam ettol, de vegulis megnyugtato). Zitanak meg az agyaban talalt a doki cisztat, ket het mulva mar nem volt ott (bar erre azt mondjak, irto gyakori), de hatha a te Csemetednek is hasonlo a szoban forgo cisztaja! :-)
    Drukk ezerrel, minden oke lesz!

    VálaszTörlés
  6. Vesemedence tagulata nálunk is volt. Vmennyi maradt is, de nem vészes.

    VálaszTörlés
  7. Hú, ettől összerándult a gyomrom, de szerencsére csak a rossz emlékek miatt - nem tudom, mertél-e keresgélni, de megtettem helyetted, és így elsőre eléggé úgy tűnik ez se nem ritka, se nem tragikus dolog: https://www.healthychildren.org/English/health-issues/conditions/genitourinary-tract/Pages/Children-with-a-Single-Kidney.aspx
    Ölelés a Csemetlinek meg az annyának! :)

    VálaszTörlés
  8. hjajj, na most belém raktad az ideget :( azt hittem a 12. heti után minden mézes-mázos lesz. Néha jobb lenne ha nem is lenne ultrahang, csak rád hozzák a frászt. De ahogy a lányok írják, ha ez tényleg ilyen gyakori jelenség, akkor tessék megnyugodni. Úgy látom hogy jönnek-mennek a szervek még odabent, biztos az a másik paca a másik vese volt és oda fog vándorolni ahol lennie kell. Másképp nem is lehet <3

    VálaszTörlés
  9. Köszi Lányok. Hát ha az a vese, akkor tényleg teljes életet lehet élni ezzel a képződménnyel együtt, én is olvasgattam. Csak az a bajom, hogy nem 100%, hogy ez az. Optimistább vagyok ma azért, mint tegnap, de persze félek, hogy 2 hét múlva nehogy valami rosszabb derüljön ki. Inkább csak ezen aggódom. (pinkm.)

    VálaszTörlés
  10. Anyukám 62 éves és egy vesével született, teljesen egészséges. A másik amit látott meg az elhalt vese lesz és kész. Nagyon drukkolok!!!

    VálaszTörlés
  11. Minden rendben lesz Csemetével!! Küldöm a pozitív gondolatokat.
    Kata

    VálaszTörlés
  12. Nagyon szurkolok, hogy két hét múlva jó híreket kapj! Jaj, mi a francért kell ez a sok izgalom? :-/ Csak megerősíteni tudom a fentieket, hogy a vesemedence-tágulat és a ciszták magzati korban jönnek-mennek, nálunk is volt.

    VálaszTörlés
  13. Szia Pinkman!
    Azért előfordul, hogy az UH-án valamit rosszul látnak és ilyenkor általában a legrosszabb verzióra készítik fel az embert. Velem is előfordult már. Hiszek benne, hogy a te kis Csemetéd teljesen egészséges lesz a következő UH-án.
    Drukk!
    Üdv

    VálaszTörlés
  14. Nem lesz semmi baj. Egy másik uh vizsgálatra nem gondoltál esetleg most? Annyira különbözőek tudnak lenni a gépek, helyzetek, ahogy a baba fekszik, mennyire mondta biztosra ez a doki a szituációt? Ha igaza is van, tényleg ez legyen a legnagyobb gond, egészséges életet lehet így is élni. Ölelés neked és a Csemetének! ♡

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondoltam rá, hogy elmegyek máshová is, de egyszerűen szerintem sehol sincsenek jobb gépek, mint itt, ahol voltam...Úgy döntöttem kivárom a 2 hetet, addig változhat is ez az... Köszi, Heni <3 (pinkm.)

      Törlés
  15. Szoritok, hogy minden rendben legyen legkozelebb! En jovo heten megyek erre a vizsgalatra, 2xes paraval: ikrekkel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem minden rendben volt. tényleg dupla stressz, mikor azt hiszed vége van már a híreknek, jön a következő :)

      Törlés
    2. Nagyjából rendben vannak, köszi! Az egyiküknél látott valami foltot a gyomrában, ami valószínűleg vmi folyadék, meg a beleit fényesebbnek (?) látta az átlagnál, de kiemelte, hogy nincs para csak ezek a dolgok szokatlanok, azért kell beleírni a leletbe.

      Törlés
    3. dejó, örülök, így ismeretlenül is! Fényes belűek, ez nagyon cuki, de tényleg, hogy ezt, hogy(??) Lényeg, hogy minden rendben van! (pinkm.)

      Törlés
  16. Minden rendben lesz - ez a baba jönni akart, csak egy kicsit beparáztatja Anyát már jó előre- hagy készüljön fel a következő 18 évre :D Tudom nincsenek fotók rólad, egy titokzatos pocakfotót nem kapunk majd?
    Drukkolok - puszi

    VálaszTörlés
  17. Mizujs Pinkman? Ha ma mentek megint uh-ra akkor nagyon sok szerencsét és drukkot küldök, minden rendben lesz. Ha meg már voltatok, akkor várjuk a jó híreket <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. aranyos vagy, Hunti! Még nem voltunk, de jelentkezem majd (pinkm.)

      Törlés