2017. március 25., szombat

A soha véget nem érő történet

A három hónapon át tartó metformin mentesség nem hozott jó eredményt, ahogy azt a legújabb vércukorterhelésem eredménye mutatja:

vc0: 6.8
vc60: 8.8
vc120: 7.3
inzu0: 11.8
inzu60: 72
inzu120: 69

Picit elszontyolodtam, mert valahogy azt vártam, hogy minimális javulás lesz az előzőhöz képest, vagy legalábbis nem romlik egyáltalán, de nem ez történt és így egyértelműen látszik, hogy nálam nem elég csak a diéta és a sport. Pedig tényleg nagyon figyeltem a 120 grammra, még fogytam is egy pár kg-t, aminek örülök, mert akár hízhattam is volna ilyen rossz eredmény mellett. 
A kecskeméti dokival abban maradtunk, hogy teszünk még egy próbát úgy, hogy még mindig nem ír fel gyógyszert, de most szedek 2* 2000 mg inozitolt, mert a korábbi eredményeimből úgy tűnt, hogy egy enyhe javulás akkor volt tapasztalható, amikor elkezdtem az inositolt. Hátha csak az insoitol önmagában segít. Most már mondjuk nem várok ettől csodákat, de hátha. Kérdeztem, hogy ő lát-e még egyáltalán esélyt arra, hogy ez nálam helyrehozható, hiszen tényleg több éve szenvedek vele, és nincsen javulás, miközben azt látom magam körül, hogy majdnem minden IR-es egy kis sporttal, egy minimális étkezésre való odafigyeléssel (komoly méregetős diéta sokszor nem is szükséges) hip-hop rendezi az eredményét. Mondta, hogy ez valóban így van, hogy legtöbb esetben tényleg elég egy minimális odafigyelés vagy esetleg kevés gyógyszer, de vannak ritka kivételek, mint ami látszik, hogy én is vagyok, akinél nagyon nehéz, nagyon érzékenyen reagál mindenre a szervezetem, és nem is áltat, lehet, hogy sohasem fog sikerülni ennél jobban javítani az értékeket. Azt mondta, hogy még azért ne adjuk fel, és tegyünk egy-két próbát, de elképzelhető, hogy majd egyszer ki kell mondja, hogy nálam ennyi az, amit a szervezetem produkálni tud. Ez azért szomorú, mert az ő véleménye szerint is (és egy ideje most már az enyém szerint is) a vetéléseim hátterében vagy az IR vagy a pajzsmirigy alulműködés áll továbbra is. Az, hogy 2 vetélésem is volt IVIG mellett abszolút azt bizonyítja, hogy nem az immun vagy nem CSAK az immun áll a vetélések mögött. Kérdeztem, hogy mi a véleménye a gluténmentes diétáról, azt mondta, hogy megpróbálhatom, nem ártok vele, ha tudok figyelni arra, hogy lassú felszívódású szénhidrátokat egyek, de ő azért csodálkozna, ha azzal rendeződne. Úgy gondolom, hogy teszek egy próbát azért, nincsen vesztenivalóm.
A pajzsmirigyemre a 75 mcg Letrox (T4) mellé kaptam most 12.5 mcg Trijodthyronint (T3) is, mert bár határértéken belül van mind a T3 mind a T4 értékem is, de ahhoz képest, hogy mennyi gyógyszert szedek rá, nem eléggé jók. Kontroll 3 hónap múlva.
Így viszont eldőlt: nem lesz tavasszal lombik, ilyen értékek mellett semmi értelme és ez engem most  inkább megnyugvással tölt el, mint nem és azt sem tartom kizártnak, hogy soha többé nem lesz már.

12 megjegyzés:

  1. A szafi fitt cuccok nagyon jok a gm ir kajak osszehangolasara.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi, bjuszika, megnézem! (pinkm.)

      Törlés
  2. Még esetleg megpróbálhatnád azt is, hogy csak napi 20-30 percet mozogsz, mondjuk 3x egy héten, de kizárólag izomépítő tornát. Kardiót nem. (Nekem tudod, a nagyon sok, intenzív sport sem jött be. Többször próbáltam, de mindig rosszul reagált a szervezetem)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. így szoktam én is (3*30 perc kettlebel), már jó ideje, pont a Te példádból vettem, és valóban javított az értékeimet sokat, csak nem eleget a fene egye meg :)

      Törlés
  3. Nagyon sajnálom, hogy a 120grammos diéta nem hozta meg a várt eredményt.
    A gluténmentesség kapcsán én csak pozitív tapasztalatokról tudok beszámolni. A májusi (medrolos) lombikomkor rémes 1 órás cukrokat mértem. Aztán nyáron kezdtem bele a gluténmentességbe, persze csak fokozatosan, egyből nem ment minden. De már mértem mellette cukrot és biztatónak tűnt a kép. Aztán a novemberi lombiktól (medrol+egyéb immun gyógyszer mellett) élesben ment a mérés napi 4-szer 140g-os diéta mellett. Most a 23. héten vagyok és az endokrinológus szerint rendben van minden, ha így megy tovább, elég a 33. héten újra mennem hozzá. Eleinte csak mosolygott a gluténmentességen, amikor mondtam neki,csak azt kérte, figyeljek a lassú felszívódásra, de most már kérdezi a naplómat nézegetve, hogy milyen kölestésztát eszem, miből sütöm a zsemlét és hogy csinálom a (kókusz)tejberizst barnarizsből. Tudom, hogy mindenkinek másként reagál a szervezete, de szerintem nincs veszítenivalód, ha belekezdesz. A szafi termékek nekem is beváltak. (Bea)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A gluténmentest pedig pont miattad gondoltam elkezdeni, mert korábban írtad már, hogy neked az segített. Szerintem sem vesztek semmit:) hátha rajtam is segít. Meg tök jó, hogy írod, hogy a Te dokid sem adott neki sok esélyt, és mégis...kicsit izgulok miatta, hogy hogy fog menni, de tényleg ezt még meg tudom tenni, hogy kipróbálom.
      23. hét...!jaj de szépen haladsz, örülök, hogy rendben van minden! :)

      Törlés
    2. Aranyos vagy, köszönöm :)
      A szafi cuccokban az is jó, hogy a honlapjuk és az FB-oldaluk is tele van receptötletekkel. Ezen kívül főleg a mindenmentes.hu-ról és a 160g blogról vettem tippeket, illetve a 160g blogon egy csomószor van ajánló más hasonló honlapokra vonatkozóan is.

      Törlés
    3. A Szafi cuccok tényleg jók :) és a gl mentesség is....én most bűnöztem sokat, de most jött meg a Szafis csomagom, úgyhogy folyt.köv.

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Remelem azert nem irsz mert csorgott a telefon ;)

      Törlés
  5. mizujs Pinkman? Olyan rég írtál, minden oké?

    VálaszTörlés