2015. február 15., vasárnap

2. lombik konzultáció

Telnek és múlnak a napok, vagyis hát jobban mondva repkednek a hónapok. A héten túlestünk a 2. lombikkonzultációnkon is. Vártam már, hogy mit fog mondani a doki, mit fog velünk kezdeni, és hogyan lesz a folytatás. Azzal kezdte, hogy nem igazán tudja, hogy miért nem sikerült. Merthogy gyakori, hogy ilyenkor kiderül, hogy a megtermékenyüléssel vannak a gondok, mármint hogy például csak ICSI-vel tud megtermékenyülni a petesejt. De nálam ilyenről szó sincsen, mert mind két megtermékenyítéssel fejlődtek az embriók (ICSI-vel és simán is). Kicsit úgy érzetem, hogy számított rá, hogy ilyen "egyszerű" problémával találjuk szembe magunkat, én mondjuk nem, merthogy voltam már "terhes" párszor természetesen. Igazából sok mindenről beszéltünk immun terápiákról meg a szteroidról is. Azt kell, hogy mondjam, hogy most nagyon nyitott volt a doki, mármint, hogy nem vetett el semmit egyből abból, amit mi felhoztunk, az IVIG-ről is azt mondta, hogy van ami mellette, van ami ellene szól. Persze nem azt mondom, hogy itt csepegni fog az infúzió, sőt egyáltalán nem, csak látszik, hogy foglalkozik a témával és a legjobbat akarja. Szimpatikus hozzáállás volt.
A szterioddal viszont nem tudom mi legyen, és ő sem segített túl sokat ezzel kapcsolatosan. Kérdeztem, hogy fel kellene-e emelni az adagot, azt mondta, hogy nem javasolná, de ha szeretném, akkor valamennyire fel lehet. Mondtam neki, hogy éppenséggel nem szeretném, ez az egész szituáció viszont történetesen nem arról szól, hogy én mit szeretnék, mert igazából azt szeretném, ha G.-vel ma este nedvesre szexelnénk a lepődőt, majd 2 hét múlva könnyes szemmel - kezemben tartva a 2 csíkos tesztet - pattannék a hasára egy álmos hajnalon, miközben ő még az ágyban ébredezik, és közölném vele, hogy bekaptam a legyet, Drágám, készüljél fel, itt életmódváltás következik. (..."Készüljél fel"- könyörgöm, három és fél éve készenlétben áll szegénykém, mint valami tűzoltó, már lassan el sem tudom képzelni azokat a családokat, ahol ilyen történik, hogy valakiknek gyorsan, hirtelen, röpke 9 hónap alatt kell erre felkészülni.) Nos, hát, ha valaki megkérdezné tőlem, akkor valami ilyesmit szeretnék a legjobban, de a mi életünk már igencsak régen nem arról szól, hogy mi az, amit én szeretnék vagy mi mit szeretnénk, és egyszerűen nem tudok azzal a helyzettel mit kezdeni, hogy mindig akkor estem csak teherbe, amikor azt szedtem, viszont a doki is elmondta, hogy a beágyazódásnál okozhat problémákat, ha megemeljük az adagot. Na, tök jó. Pont teljesen lehetetlen helyzet, teljesen lehetetlen eldönteni, mi lenne a helyes. Úgyhogy abban maradtunk, hogy most nem emelünk. De igazából úgy érzem, hogy ezen a téren csak sötétben tapogatózunk és próbálkozunk. (Mit is tehetnénk mást?)
A stimuláció gyakorlatilag ugyanaz lesz, mint eddig kivéve a fogamzásgátlót (ohhh, hála a jó Istennek!), minden egyéb, a Menopur is marad. Plussz kaptam egy étrend-kiegészítőt, Béta Defend a neve. Na, meglátjuk...Kicsit szkeptikus vagyok az utóbbival, mármint úgy értem, hogy már annyi vitamint szedek, ezek mellé meg ott van még az inozitol, a diéta, a sport, hát ha rajtam ez az étrend-kiegészítő segít...hát nem mondok semmit, mert persze hajrá, nem vagyok én semmi jónak az elrontója, bízzunk benne. G. is kapott egy vitaminkészítményt, merthogy ki lett hangsúlyozva, hogy az embriók minősége rajta is múlik, természetesen. Úgy örült, hogy most ő is részt vesz ebben a mókázásban és kacagásban. Látom, ahogy szenved a tehetetlenségtől, és legszívesebben magának adogatná be az injekciókat, ha az segítene <3
Mikor kezdünk? Áprilisban! Csodálatos hónap lesz az nekünk. Ez lesz a mi tavaszunk!

9 megjegyzés:

  1. Olvaslak és csak csóválom a fejemet, mert senkinek nem kellene ezeket atélnie. Akkora nagy ölelést küldök neked, hogy érezd, nem vagy egyedül! Aztán valahol mégis...legalabbis én ugy éreztem, család, baràtok, szerető férj ide vagy Oda. Ezzel nekünk kell megküzdeni legbelül, mert ott csak mi vagyunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez így igaz, Cic....de megküzdünk, mert erősek vagyunk, és amit én érzek, hogy sokkal erősebb vagyok most, mint voltam e probléma előtt...Remélem ez így is marad:)

      Törlés
  2. Jaj mindig humoros és optimista minden bejegyzésed, úgy szeretném ha már végre sikerülne nektek is...

    VálaszTörlés
  3. Annyira de annyira szorítok nektek!!! El tudnátok menni egy kis levegőváltozásra, pihenésre április előtt? Én megrögzötten hiszek abban, hogy a saját eü korlátaink tudatos kezelése mellett jót tesz, ha felfrissülnek a sejtjeink, azok anyagcseréje, ha megpihen a lelkünk is a rutinos és feszített mókuskerékből, és akkor jobbak a stimuk/inszem/lombik esélyei utána. Ha nem lehet, akkor az itthoni pl talp-, testmasszázst javasolnám. Ölellek, drukkolok! ♡♡♡

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Heni. Igen szeretnénk, egy hétvége biztosan, de lehet egy hosszú hétvége lesz belőle. (Sajnos több időre nem nagyon tudunk a munka miatt, meg igazából ha amiatt tudnánk is, akkor is spórolunk a szabikkal, azért sokat elvisz a lombik, legalábbis nekem.) Hegymászás, valami kis wellnesszel összekötve, ilyesmi:) szerintem is kell a pihenés, felüdülés, felfrissülés. Mondjuk van egy vicces kis történetem ezzel kapcsolatosan a napokból, majd lehet megírom:)

      Törlés
    2. A hegy a legjobb, akármennyi időre is tudnátok menni! Mi is csak 3-4 napokra tudtunk elszabadulni, szinte mindegyik teherbeesésem előtt az Alpok a segítségünkre volt :) Majd mesélj, milyen vicces történeted van! :)

      Törlés