2014. október 6., hétfő

Lombik konzultáció

A napokban történt meg a már számomra is mindennél jobban várt konzultáció a Kaáliban. Titkon azért reméltem, hogy valahogyan még idén beleférek így, hogy minden eredményt tudtam villantani a megbeszélésre. Még egyébként kell egy teljes vérkép meg egy EKG, de minden álmom így váljon valóra. Szóval, ha megjön - ami egyébként végre már bármikor megtörténhet, de nagyon nehezen akar és erőlködik szokás szerint -, akkor indul is a protokoll. Fogamzásgátlóval kezdünk, Marvelonnal 35 napig, november elején ultrahang, utána olyan ínyencségekben lesz részem, mint a Klion- D 100 a hüvelyi fertőzések ellen, lesz ismét Prednisolon a kiválóan dolgozó immunrendszerem legyengítésére (Isten hozott újból, Drágaságom:)), Menopur injekció a tüszőgyarapításra, és természetesen nem hiányozhatnak a már nagyon jó barátaim sem, az Utrogestan és a Clexane, hogy a biokémiai terhességeknél végre messzebb tudjunk jutni. Még nem egészen értem, hogy hogyan fog összeállni ez az egész, mit, milyen napokon és mennyit kell szurkálni, de ez pontosan ki fog derülni az első ultrahang után. Először kicsit csalódás volt ez a fránya fogamzásgátló is, de aztán megnyugtattam magam, hogy biztosan fontos, és kell, arról meg nem is beszélve, hogy a lelkemnek sem árt kicsit a pihenés. Augusztusban volt az utolsó inszemináció, és bár volt szeptemberben egy kis reménykedés, hogy összejöhet természetesen a HSG után, de már most is érzem, hogy végre kicsit tudok másra is gondolni, nem csak a gyerekcsinálásra.
Ugyanis be kell vallanom, hogy tulajdonképpen egy koncentrációs problémákkal küzdő, figyelemzavaros, olykor-olykor agy nélküli emberré változtatott az asszisztált reprodukció. Az egy dolog, hogy ha valamit nem írok fel, akkor akár pár perc alatt kimegy a fejemből, de volt már ennél szörnyűbb felismerése is annak, hogy valami gond  lehet velem. Régebben például azt hittem, hogy az csak egy kifejezési eszköz a filmekben, amikor azzal mutatják be azt, hogy a szereplő nem tud koncentrálni a másikra, hogy nem hallja, hogy a másik mit mond, csak látja, hogy tátog. Számomra most már egy bizonyított tény, hogy nem az. Nem csak egy kifejezési eszköz. Előfordult már ugyanis, hogy mondott nekem valamit a főnököm, de én csak arra lettem figyelmes pár perc múlva, hogy áll előttem és tátog. Majd elment. Nem tudom, mit mondott, de nagyon ijesztő volt.
Most legalább lesz minimum 35 napom, amikor még csak meg se fordulhat a fejemben, hogy összejött-e vagy sem, meg hogy, mikor és hogyan fogok menni ultrahangra és inszeminációra, a tünetelemzésekről meg aztán ne is beszéljünk. Jó lesz kicsit másra is koncentrálni és összekaparni a lelkemet a lombikig. Nem fog ártani, az biztos. 

12 megjegyzés:

  1. Ismerős érzések...figyelemzavar, koncentráció képesség = 0...de Nálad minden rendben lesz! és pont.

    VálaszTörlés
  2. Remelem, szép karácsony lesz! Nekem is ismerős a koncentráció zavar, es tudom, hogy milyen rossz. De csak ideiglenes, ebben biztos vagyok. Ha tudtok, esetleg menjetek el valahovà pàr napra mondjuk a hosszú hétvégén.

    VálaszTörlés
  3. Szia Pinkman! Szoktam olvasgatni a blogodat, én is egy lombikos vagyok, 3 sikertelen lombikon vagyunk túl a párommal. Sajnos nekem elcseszték az első kettőt egy klinikén, így harmadikra mentünk át a Kaáliba Tapolcára. Ott nekem azt mondta a doki, hogy két lehetséges hormon közül választhatok: Menopur vs Pergoveris, A Menopur olcsóbb, klimakszos nők vizeletéből vonják ki. Ugyan fele annyiba kerül, mint a Pergoveris, ami testazonos hormont tartalmaz, viszont a Menopur okozhat olyat, hogy ellenanyagot kezd el ellene termelni a szervezet, és ha ne adj Isten nem jön össze a lombik, akkor a következő stimulációkor jóval nagyobb hormonadagra lesz szükség azonos eredmény eléréséhez. Nem okoskodni szerettem volna, csak gondoltam leírom Neked ezt, mert nekem emiatt kell most hatalmas adag hormonnal mennem, mivel Menopurral bombáztak a amásodik lombiknál. Minden jót Neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!Nagyon örülök, hogy írtál. Nekem nem volt választási lehetőségem, ezt mondta, fel sem merült más. De nagyon durva, amit írsz, majd az eső uh-n rákérdezek. Köszi, és drukk a 4. lombikhoz!

      Törlés
    2. Köszi a drukkot! Ma megyek Pécsre ( a Tapolcai doki hála az égnek itt is rendel,
      nem kell mindig Tapolcára szaladgálni, csak a beavatkozásokra) a Kaáliba UH-ra, hogy indulhat-e a Suprefact! Remélem, most már jó helyen, jó kezekben vagyunk és hamarosan lesz kisbabánk! Neked is ugyanezt kívánom!

      Törlés
  4. Hát, minden ismerős. A figyelemzavartól a gyógyszerelésig. Nekem pont ugyanez a protokoll volt, azzal a különbséggel, hogy stimu fele merionallal, a másik menopurral volt. Ugyanezek az időbeosztások és gyógyszerek. Én nem akartam szteroidot szedni. Krizsa azt mondta, hogy ezt én döntsem el, mert 50-50 % hogy van értelme. Én nem kértem... Szóval én pont ezt az utat jártam be az elmúlt kb 45 napban. :-) Ne izgulj, minden rendben lesz !!!! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia U2!Hát nálam a Prednisolon sem volt kérdés, vagyis nem mondta, hogy döntsem el. Valószínűleg a 3 biokémiai terhességem miatt, de amúgy már feldolgoztam, hogy lombiknál biztosan adni fogják nekem....Tök jó, hogy ugyanaz a stimu, Te vagy az előttem járó példa:)

      Törlés
    2. Én is kapni szoktam szteroidot, szerintem ilyen rövid ideig nem árt. Vagy nektek mennyit adnak? Mert nekem csak a transzfer előtt 4 nappig kellett mindig szedni.

      Törlés
    3. Nálunk biztos hogy tovább kell szedni, mint 4 nap. Hát én nem értem, akkor ha ez kell, mármint a szteroid, akkor miért bízta rám? Most lehet hogy ártottam az egész projektnek azzal, hogy nem kértem? Jajj, nem tudom, de most rosszul érzem magam.....

      Törlés
    4. Fogalmam nincs mennyit és mikor kell szedni, arra nem tértünk ki, de első uh után kiderul és leirom. Bár addig te már több hetes leszel, U2:)<3
      Ne aggódj, hogy nem szedsz, ha kellene, biztosan mondta volna. Szerintem nálam tényleg a sok korai vetélés miatt kell...
      De ha nagyon aggódsz, esetleg csörögj rá, biztosan mondd Vmi magyarázatot rá... (Pinkman)

      Törlés
  5. Amúgy én is csatlakozom, ismerős a munkára/főnökre való kellő koncentráltság totális képtelensége. Én tavaly mikor már éreztem hogy nagy a gond (utolsó héten a vetélés előtt) többször úgy elküldtem a fenébe a főnökömet a hülyeségeivel (kedves de rendkívül buta nő volt) hogy ha ez egy rendes munkahely lett volna (azaz ha nem a férjem "jogán" foglalkoztatnak) tuti kirúgtak volna és egy szavam sem lehetett volna.
    Ez a munka vs lombik kérdés is ugyanolyan mit a munka vs gyerek. És erre sincs jó megoldás...

    VálaszTörlés
  6. Kedves Blogger!

    Először is, nagyon-nagyon sok sikert kívánok a fogantatáshoz és az utána következőkhöz!

    Másodszor, azért írok Neked, mert mozgás- és táncterápiás csoportokat indítunk teherbe esési nehézségekkel küzdő nők számára. Ha érdekel a dolog, szívesen látunk Téged is - bővebben itt olvashatsz róla: www.tancterapia.hu

    Harmadszor: akár szeretnéd kipróbálni a módszerünket, akár nem, nyitott lennél-e arra, hogy a blogodon írj rólunk, vagy elhelyezz egy linket az oldalsávban, hogy mások könnyebben ránk találjanak? Ez utóbbiért jelképes összeget tudunk felajánlani.

    üdv
    Patricia

    VálaszTörlés